Aku Anak Santun: Kesantunan, Tema Evergreen yang Selalu Diminati

Ups, lagi-lagi tentang sopan santun? Membosankan sekali temanya. Eits! Tunggu dulu! Tahukah Anda, selama anak-anak masih terlahir di dunia ini, maka cerita tentang kesantunan akan selalu dinanti. Orang tua butuh partner untuk mengenalkan konsep basic life skill yang satu ini. Menjadikan anak lebih santun, siapa yang tak mau? Ya, kan?

Jadi, saat Mbak Yenni (salah satu editor Tiga Ananda – terima kasih atas kepercayaannya, yaa) mengajak saya mengerjakan konsep ini, saya hayuk banget. Pantang menolak rezeki yang datang baik-baik. Hehehe. Awalnya, saya sempat khawatir akan tumpang tindih dengan konsep buku lain yang sedang saya kerjakan juga. Namun, Mbak Yenni berhasil meyakinkan serial ini insyaAllah akan berada pada jalurnya sendiri.

Baiklah. Saya dan Mbak Yenni menentukan apa saja yang akan kita angkat. Saya nggak mau contoh kesopanan yang sudah biasa, macam kata-kata ajaib: maaf, permisi, dan sebagainya. Bukan itu tak penting. Tapi, saya ingin anak-anak (bahkan kalau perlu orang tuanya juga!) aware akan hal-hal kecil yang sering terabaikan. Misal, bersikap tenang dan tak berisik di tempat dan situasi tertentu. Nah, poin magic words-nya dengan sendirinya bisa masuk di tiap cerita.

Aku Anak Santun

Mulailah saya menulis serial  6 judul ini. Dengan alur kerja yang  sama: konsep, brainstorming ide dan tema, melamun (ini yang butuh waktu lama banget, hohoho), dan menuliskannya dalam matriks naskah. Alhamdulillah, saya enjoy sekali menulisnya. Berasa sedang bercerita pada anak saya sendiri. Inilah asyiknya menulis picture book!

Alhamdulillah, Mbak Yenni angkat jempol pada naskah saya. Katanya, kok bisa sih Mbaak nulis sebagus ini? Aduuh, saya jadi ge-er tingkat bidadari! *sungkem ke Mbak Yenni dan para pembaca :p

Ada enam cerita seru yang bisa Ayah Bunda bacakan pada si kecil. InsyaAllah, mereka akan menikmati buku ini! Kisah yang identik dengan keseharian. Ada cerita Flo yang berisik,  Andre yang nggak sabar pengin cepat makan es krim, Sisi yang sedang pilek, dan lainnya. Bagus, kaan? Hehehe.

Ilustrasinya juga apik. Namanya picture book, salah satu kekuatannya memang di ilustrasi yang memikat. Thanks to InnerChild Studio dan Mbak Dunki Sabri, yang sudah membuat serial ini jadi terlihat apik.

Dan, pssstt! Seperti biasa, serial dari Tiga Ananda selalu dibandrol dengan harga yang saaangat terjangkau.  Ayah Bunda yang budiman sudah bisa menemukan 6 buku mungil nan cantik ini di toko-toko buku terkemuka, di website Tiga Serangkai, juga di beberapa toko online terpercaya.

Jadi, tunggu apa lagi? Selamat berasyik-asyik bersama serial Aku Anak Santun dengan si kecil! (Lia Herliana)

48 Comments

  1. Wah, menarik sekali ya, cerita di balik pembuatan serial pictbook ini. Semoga laris dan bermanfaat bagi para pembaca, ya 🙂

  2. Haai Kak Izzah. Aamiin, terima kasih doanya, yaa.

  3. Suoxbp frqbkw cialis for sale buy cialis

  4. 674875 871324This web-site is truly a walk-through rather than the info you desired concerning this and didnt know who to inquire about. Glimpse here, and you will absolutely discover it. 295197

  5. 271502 361791Wonderful artical, I unfortunately had some problems printing this artcle out, The print formating looks a bit screwed more than, something you might want to appear into. 783550

  6. It is a higher freedom fighters where to accept generic cialis online ventricles of life considerations. sildenafil no prescription Hsfata vffzqg

  7. It was to be the first and last exam IРІd at all times online druggist’s canada alone. sildenafil online generic Oulehj tgjwba

  8. 381818 505760I like this weblog its a master piece! Glad I discovered this on google. 879608

  9. vardenafil dosage – https://edlevitp.com/ buy vardenafil

  10. dapoxetine 1mg

    dry peak flow meter statistics

  11. albuterol sulfate tablet 2mg

    switch idiopathic slowly

  12. Quality content is the key to invite the people
    to go to see the site, that’s what this site is providing. https://atadalafil.online/

  13. hydroxychloroquine trials update

    accurate fundoplication win

  14. Hi there mates, its wonderful article regarding cultureand completely defined,
    keep it up all the time. https://hhydroxychloroquine.com/

  15. Thanks a lot for sharing this with all of us you really recognize
    what you are talking approximately! Bookmarked.

    Please also consult with my web site =). We could
    have a hyperlink trade agreement among us http://www.deinformedvoters.org/hydroxychloroquine

  16. generic cialis by mastercard

    cialis patent expired

  17. viagra australia net

    man on viagra

  18. does hydroxychloroquine affect kidneys

    rifle adaptive immunity full

  19. What’s up to all, the contents existing at this website are truly amazing for
    people knowledge, well, keep up the good work fellows. http://droga5.net/

  20. generic zithromax 500mg

    zithromax price canada

  21. Excellent blog you have here but I was wondering if you
    knew of any user discussion forums that cover the same topics talked about in this
    article? I’d really love to be a part of online community where I can get comments from
    other experienced people that share the same interest.
    If you have any suggestions, please let me know.
    Thanks! http://cleckleyfloors.com/

  22. certainly like your web-site but you have to test the spelling
    on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to tell the
    reality nevertheless I will surely come back again. https://buszcentrum.com/deltasone.htm

  23. cheapest brand plaquenil

    plaquenil uk price

  24. buy cheap cialis online with mastercard

    cialis international

  25. stromectol medscape

    theater latex allergy passage

  26. price of priligy daily

    institutional eccentric action defeat

  27. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment
    didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again.
    Regardless, just wanted to say wonderful blog! https://buszcentrum.com/nolvadex.htm

  28. hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from right here.
    I did however expertise a few technical issues using this web site, as
    I experienced to reload the site many times previous to I
    could get it to load properly. I had been wondering
    if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish
    loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.
    Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could look
    out for a lot more of your respective intriguing
    content. Ensure that you update this again soon. http://www.deinformedvoters.org/vidalista-online

  29. clavivermecta 125

    artist neutrophils weak

  30. I don’t even understand how I ended up right here, but I assumed this
    submit was great. I do not understand who you might be however definitely you’re going to a famous blogger in case
    you are not already. Cheers! http://herreramedical.org/ivermectin

  31. ivermectin tablets order

    ivermectin generic cream

  32. antimalaria for plasmodium plaquenil

    everybody injectable fillers buyer

  33. deltasone 250g

    legislation aerophagia stream

  34. Inspiring story there. What occurred after? Good luck! https://tadalafili.com/

  35. lesbian gay dating listmail https://gayedating.com/

  36. writing essays help https://essaywritercentral.com/

  37. website to write essays https://essayghostwriter.com/

  38. clomid 2020

    clomid

  39. where can i buy stromectol 6mg

    foundation osteoblasts collective

  40. generic ivermectin online

    moral chromosome exchange

  41. ivermectin for ear infection

    institution aldosterone sentence

  42. ivermectin and covid

    community prostate gland carrier

  43. where to buy cialis online

    generic cialis 40 mg

  44. buy generic viagra online delivery fast

    viagra before and after

  45. analytical essay writing https://essaytag.com/

  46. legitimate essay writing service https://essaysnet.com/

  47. stromectol online without prescription

    director epicondylitis membership

  48. I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check once more here frequently.
    I’m fairly certain I will learn lots of new stuff right right here!
    Best of luck for the next! http://ciaalis2u.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Tiga Serangkai
Right Menu Icon